Siguldas Valdorfa PII ēdienkarte*
* - izvērsta 3 nedēļu ēdienkarte (ar dienas uztura normām un enerģētisko vērtību aprēķinu) pieejama Siguldas Valdorfa PII birojā;
** - svaigu dārzeņu un salātu piedāvājums ēdienkartē var variēt atkarībā no dārzeņu sezonalitātes;
*** - vielas
vai produkti, kas izraisa alerģiju vai nepanesamību, saīsinājumu atšifrējums
zem tabulas.
Ēdienreizes** |
1.nedēļa |
2.nedēļa |
|
Pirmdiena | 1.brokastis 2.brokastis |
Biezpiens ar krējumu un rozīnēm [A7***]. Rīsu biezputra [A7] Skābeņu zupa [A3; A7]. Rudzu maize [A1]. Šķelto zirņu biezputra ar cūkgaļu [A7].Burkānu salāti. Konservētu augļu dzēriens. Makaronu piena zupa [A1; A3; A7]. Ābols. |
Biezpiens ar krējumu un rozīnēm [A7**]. Rīsu biezputra [A7]. Zivju zupa [A1; A3; A4; A7]. Rudzu maize [A1]. Vārīti kartupeļi ar cūkgaļas mērci [A7]. Biešu salāti. Konservētu augļu dzēriens. Makaronu piena zupa [A1; A3; A7]. Ābols. |
Otrdiena | 1.brokastis 2.brokastis Pusdienas Launags |
Cepta siermaizīte [A1; A7]. Miežu biezputra ar krējumu [A1; A7]. Tēja ar medu. Dārzeņu siera zupa [A7; A9] Rudzu maize [A1]. Makaroni ar cūkgaļu [A1; A3; A7]. Svaigs tomāts. Ogu dzēriens. Ābolu plātsmaize [A1; A3; A7]. |
Cepta siermaizīte [A1; A7]. Miežu biezputra ar krējumu [A1; A7]. Tēja ar medu. Skābu kāpostu zupa [A7]. Rudzu maize [A1]. Makaroni ar gaļu [A1; A7]. Svaigs tomāts. Konservētu augļu dzēriens. Ābolu plātsmaize [A1; A3; A7] |
Trešdiena | 1.brokastis 2.brokastis Pusdienas Launags |
Grauzdēta baltmaize ar ievārījumu [A1]. Kakao [A7]. Prosas biezputra [A7]. Biešu zupa [A7]. Rudzu maize [A1]. Vārīti rīsi ar zivi [A1; A4; A3; A7]. Kāpostu-burkānu salāti. Ogu dzēriens.
Biezpiena sacepums vai banāns ar jogurtu [A1; A3; A7]. Tēja ar medu. |
Grauzdēta baltmaize ar ievārījumu [A1]. Kakao [A7]. Prosas biezputra [A7]. Svaigu kāpostu zupa [A7]. Rudzu maize [A1]. Cūkgaļas plovs [A1; A7]. Svaigu dārzeņu salāti [A9]. Konservētu augļu dzēriens. Biezpiena sacepums vai banāns ar jogurtu [A1; A3; A7]. Tēja ar medu. |
Ceturtdiena | 1.brokastis 2.brokastis Pusdienas Launags |
Sviestmaize, vārīta ola [A1; A3; A7]. Četrgraudu pārslu biezputra [A1; A7]. Tēja ar medu. Vistas zupa [A1; A7]. Rudzu maize [A1]. Dārzeņu sautējums. Svaigs gurķis. Ķīselis ar mannā bubertu [A1; A7]. Ogu dzēriens. |
Sviestmaize, vārīta ola [A1; A3; A7]. Četrgraudu pārslu biezputra [A1; A7]. Tēja ar medu. Vistas zupa [A1; A7]. Rudzu maize [A1]. Dārzeņu sautējums. Svaigs gurķis. Ķīselis ar mannā bubertu [A1; A7]. Konservētu augļu dzēriens. |
Piektdiena | 1.brokastis 2.brokastis Pusdienas Launags |
Cepta siermaizīte [A1; A7]. Tēja ar medu. Auzu pārslu biezputra ar ievārījumu [A1; A7]. Zirņu zupa [A7]. Rudzu maize [A1]. Kartupeļu biezputra [A7]. Maltas liellopu gaļas mērce [A1; A7]. Biešu salāti. Konservētu augļu dzēriens. Ogu/augļu uzpūtenis ar pienu [A1; A7]. |
Cepta siermaizīte [A1; A7]. Tēja ar medu. Auzu pārslu biezputra ar ievārījumu [A1; A7]. Zirņu zupa [A7]. Rudzu maize [A1]. Makaroni ar vistas gaļu [A1; A3; A7]. Svaigs tomāts. Ogu dzēriens. Ogu/augļu uzpūtenis ar pienu [A1; A7]. |
VIELAS VAI PRODUKTI, KAS IZRAISA ALERĢIJU VAI NEPANESAMĪBU:
Saīsinājumi:
A1 - Labība un tās produkti, kas satur lipekli (kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, tritikāle vai to hibridizētie celmi).A2 - Vēžveidīgie un to produkti.
A3 - Olas un to produkti.
A4 - Zivis un to produkti.
A5 - Zemesrieksti un to produkti.
A6 - Sojas pupas un to produkti.
A7 - Piens un tā produkti.
A8 - Rieksti (mandeles, lazdu rieksti, valrieksti, Indijas rieksti, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti, pistāciju rieksti, makadamijas rieksti un to produkti).
A9 - Selerijas un to produkti.
A10 - Sinepes un to produkti.
A11 - Sezama sēklas un to produkti.
A12 - Lupīna un to produkti.
A13 - Gliemji un to produkti.
A14 - Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10m/kg vai 10 mg/L.